Search
  • Formidable

10 beste bezienswaardigheden van Bed en Breakfast Formidable in Normandië

Saint Mont Michel

Honfleur,

Coutances, markt, cathedraal, bothanische tuin,

Granville, markt schelpenmuseum

Christian Dior Museum

Utah Beach en D-Day museum

Strand Agon Coutanville

Kasteel Fort de Pirou

Bayeux

De tuinen van Monet

Op 1 Saint Mont Michel

Mont Saint-Michel is een schiereiland in het zuid-westen van Normandië. Het is de meest bezochte bezienswaardigheid van Normandië en zelfs de op twee na meest bezochte bezienswaardigheid in Frankrijk. Het schiereiland wordt door een brug met het vasteland verbonden en je kunt het bereiken te voet of met een speciale bus. Ook is het mogelijk om bij eb het eiland te bereiken via het wad. Je kunt hier dan prachtig wandelen en genieten van de mooie omgeving. Op het eiland vind je veel mooie huizen, restaurantjes en winkeltjes en natuurlijk het hoogtepunt, de abdij. Deze prachtige middeleeuwse abdij neemt je even terug in de tijd. Je kunt er voor een kleine toegangsprijs onder andere de kerk, de refter en de tuinen bezoeken. Vanaf de abdij heb je een schitterend uitzicht op de zee en het landschap van Normandië. Na het bezoek aan de abdij kun je de rest van het schiereiland verkennen. Zo vind je er nog een kerk, monument, kapel en verschillende uitkijkpunten. Het stadje is daarnaast ook prachtig met veel smalle steegjes en middeleeuwse huisjes.

Op 2 Hon Fleur

Honfleur is een idyllisch badplaats aan de monding van de Seine. De prachtige haven is hier een grote toeristische trekpleister en is dan ook één van de mooiste havens van Frankrijk. Schilders als Monet en Courbet hebben deze haven als inspiratie gebruikt voor hun schilderijen. De haven ligt vol met mooie boten en op de kade vind je historische huizen in verschillende kleuren. Er zijn hier ook veel leuke restaurantjes waar je verschillende zeevruchten kunt proeven die door de vissers in de haven zijn gevangen. Op de kade vind je daarnaast ook een historische draaimolen die typerend is voor de stad. Achter de haven bevindt zich het oude centrum die vol staat met mooie gebouwen en schilderachtige straatjes. Overal zijn er gezellige cafeetjes, ijssalons en bakkers en je kunt hier dus uren rondstruinen. Een gebouw dat je niet mag missen is de Sainte-Catherine Kerk. Deze is gemaakt van hout en is van binnen en van buiten erg bijzonder. Niet ver van het stadje vind je de bekende Pont de Normandie. Deze brug is een indrukwekkend bouwwerk en is dus ook zeker een bezoekje waard als je in Honfleur bent. Op weg naar Formidable, ga een uurtje eerder van huis om onderweg dit prachtige plekje te ontdekken (of op de terugreis).

op 3 Coutances

Coutances is de oude historische hoofdstad. Haar kathedraal is een meesterwerk van Normandisch-gotische kunst. Samen met dit kunstwerk is er een hele reeks gebouwen die destijds hun religieuze stempel op de lokale identiteit hebben gedrukt. Het is heerlijk wandelen tussen de vele boetiekjes, boodschappen, restaurants en terrasjes. Verborgen in het centrum van Coutances ligt een prachtige botanische tuin. Coutances heeft internationale bekendheid door het jaarlijkse jazz festival dat in mei plaatsvind.


op 4 Granville

Luxe stad met zijn vele winkeltjes ligt direct aan de kust. Vlak voor de stad het Christiaan Dior Museum. Voorin de stad mooie terrasjes en een casino. Zeer de moeite waard de markten, ook overdekt, en brocante markten.

Deze stad werd destijds door de Engelsen in de XVe eeuw versterkt. Op het hoogst gelegen deel van de stad, dat omringd wordt door wallen, vindt men nog de sporen van een groot militair en religieus verleden en een schelpen museum.

Granville is de natuurlijke haven voor verschillende scheepvaartmaatschappijen, die een constante verbinding onderhouden met de eilanden Chausey en de Engels-Normandische eilanden Jersey, Guernesey en Sercq.

Op 5 Christian Dior Museum

Dit mag U niet missen, al is het alleen al voor de tuin! ( gratis) Het pand op zich is al de moeite waard! Er wordt een mooi overzicht gegeven van deze bijzondere ontwerper.

Op 6 Strand Utah Beach en museum

Voor velen zal dit op nr. 1 staan, zoveel historie, zeer indrukwekkend.

Het D-Day Utah Beach Landing museum dat werd geopend in 1962, ligt op de plaats van een voormalig Duits bolwerk dat werd verwoest tijdens de Amerikaanse aanval op Utah Beach in de ochtend van D-Day op 6 juni 1944. Het is sindsdien uitgebreid en gerenoveerd en werd in 2011 heropend.

Het museum biedt een breed scala aan Duitse en Amerikaanse oorlogsattributen die gerelateerd zijn aan de gevechten rond D-Day op Utah Beach.

De 4e Amerikaanse Infanteriedivisie en zijn 8e Infanterieregiment worden speciaal belicht omdat zij hier als eerste voet aan wal zetten.

Rondom een Amerikaans landingsvaartuig is een reconstructie van de gebeurtenissen van die dag gebouwd. Aparte aandacht gaat uit naar de Amerikaanse genietroepen die het strand vrij maakten van gevaarlijke obstakels en mijnen, gelegd door de Duitse verdediging.

Objecten en foto’s laten zien welke belangrijke rol dit strand speelde in de oorlogslogistiek. De landingsvaartuigen met platte bodem waren speciaal gemaakt om met laagtij het strand op te rijden en hun lading soldaten af te leveren. Een ruimte is gereserveerd voor de 101e Luchtlandingsdivisie die de omgeving rondom Sainte-Marie-du-Mont, de plek waar het museum staat, heeft bevrijd.


Op 7 Strand Agon Coutainville

Een heerlijk rustig strand, met een paar terrasjes, bij eb kun je de oesterbanken bezoeken, moet je echt een keer gezien hebben.

op 8 Kasteel Gratot

Zeer de moeite waard, je moet echt naar binnen, heel indrukwekkend.

op 9 Bayeux

Tapijt van Bayeux

Het Tapijt van Bayeux is een 70 meter lang linnendoek waarop de Normandische verovering van Engeland wordt afgebeeld. Het is een historisch document en een schitterend kunstwerk tegelijk. Het tapijt is te bewonderen in een museum in het stadje Bayeux. In dit museum kun je alles leren over de verovering en wordt goed uitgelegd wat de verschillende scènes uit het tapijt betekenen. Je kunt een audioguide huren en die zal uitgebreide uitleg geven terwijl je langs het 70 meter lange tapijt loopt. Het stadje Bayeux is ook erg leuk en moet je ook zeker bezoeken. Je kunt er heerlijk wandelen door de gezellige straatjes en er zijn verschillende bezienswaardigheden. Eén daarvan is de Cathédrale Notre-Dame. Deze kathedraal is erg mooi om te zien en kun je ook beklimmen. Bovenop heb je een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

op 10 De tuinen van Monet, (voor wie niet vies is van een stukje rijden)


Natuurlijk kun je naar het Musée de l’Orangerie in Parijs om de beroemde waterlelies (Nymphéas) van Monet te aanschouwen. Maar je kunt ook naar de plek waar hij ze schilderde, in de tuin van zijn huis in Giverny.

Claude Monet is een bekende Franse schilder die de grondlegger was van de schilderstijl het impressionisme. Hij vond het belangrijker om het specifieke moment vast te leggen, dan alle precieze details te schilderen. In 1883 verhuisde hij met zijn gezin naar het plaatsje Giverny in Normandië en hier legde hij een prachtige tuin aan. Deze tuin was één van zijn grote inspiratiebronnen en hij tekende zijn tuin dan ook meermaals in de verschillende jaargetijden. Eén van de bekendste plekken in de tuin is de Japanse brug die hij talloze keren heeft geschilderd. De tuinen en het huis van Monet zijn opengesteld voor publiek en je kunt hier alles leren over het leven en werk van Monet. In het huis kun je nog verschillende vertrekken bewonderen en er is een museum over Monet gevestigd. De tuinen zijn ook te bezoeken en worden goed bijgehouden (verboden voor honden). Je vind er een exotische watertuin, de iconische Japanse brug en uitgestrekte bloemenperken waar elk seizoen weer andere planten bloeien. Giverny zelf is ook een leuk stadje om doorheen te wandelen. Het staat vol met schattige huizen, groene parken en rozen tuinen. Een echte aanrader is om het Museum van Impressionisme te bezoeken. Hier kun je van alles leren over de ontwikkeling van kunststroming en er bevindt zich een grote collectie kunstwerken.

17 views0 comments

Recent Posts

See All